Certificaat Mantelzorgvriendelijke werkgever voor werkorganisatie CGM

CGM  |  Nieuws  |  Certificaat Mantelzorgvriendelijke werkgever voor werkorganisatie CGM

Certificaat Mantelzorgvriendelijke werkgever voor werkorganisatie CGM

De werkorganisatie CGM het certificaat ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ behaald.

Het combineren van werk en privé kan lastig zijn, zeker als je ook nog de zorg hebt voor een hulpbehoevende persoon uit je omgeving. De werkorganisatie CGM (werkzaam voor de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert) ondersteunt medewerkers die ook mantelzorger zijn door het onderwerp bespreekbaar te maken en mogelijkheden te bieden om werk en zorgtaken makkelijker te combineren. Hiervoor heeft de werkorganisatie CGM het certificaat ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ behaald.

Voorbeeldfunctie

Naast de werkorganisatie CGM hebben ook de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis, MEE, Pantein, en Sociom de erkenning Mantelzorgvriendelijke werkgever gekregen. Al deze organisaties hebben aandacht voor hun mantelzorgende werknemers en bieden diverse mogelijkheden, zoals flexibele werktijden en verschillende verlofmogelijkheden. Zij vinden het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen en gaan met hen in gesprek om samen een oplossing op maat te vinden. De organisaties willen dit naar hun medewerkers uitdragen, maar ook naar andere bedrijven en organisaties in het Land van Cuijk, in de hoop dat zij hun voorbeeld volgen.

Werk&Mantelzorg

De organisaties hebben de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ aangevraagd bij het landelijke samenwerkingsverband Werk&Mantelzorg. Zij zijn hierbij ondersteund door de Werkgroep Mantelzorg en Werk en het Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk. De certificaten werden op 7 december 2016 uitgereikt tijdens het symposium ‘Aandacht voor Respijtzorg’ over vervangende mantelzorg, in de schouwburg in Cuijk. Bij de uitreiking werd onderstaande film vertoond waarin de organisaties uitleggen waarom zij mantelzorgvriendelijk beleid belangrijk vinden.

Zoeken naar een goede balans

Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit zijn of haar omgeving. Veel mantelzorgers hebben naast hun zorgtaken ook nog een baan. In Nederland is 1 op de 6 werknemers mantelzorger, in de zorg zelfs 1 op de 4 werknemers. De combinatie zorgen en werken valt veel mensen zwaar. Om mensen vitaal, gezond en inzetbaar te houden, kunnen werkgevers samen met hun medewerkers zoeken naar een goede balans.

Meer weten

Kijk voor meer informatie over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid op www.werkenmantelzorg.nl of neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk: www.mantelzorglvc.nl. Op deze website vindt u ook een korte film waarin de mantelzorgvriendelijke organisaties vertellen waarom zij het belangrijk vinden om mantelzorgvriendelijke werkgever te zijn.

Top